Megjelent a Budapest titkai című építészeti könyvem

Megjelent a Budapest titkai című építészeti könyvem

2016-05-25

Szerző: Bartos Erika2016 nyarán, az Ünnepi Könyvhét alkalmából megjelent az első olyan kötetem, melyben a mesekönyvek világából kilépve visszatértem eredeti építészmérnöki végzettségemhez. A Budapest titkai című műben a főváros századfordulós építészetét mutatom be 28 nevezetes épületen keresztül, melyeknek részletesen körbejártam a múltját, jelenét és jövőjét. A kötetet saját grafikáim, számtalan archív és friss fotó illusztrálja. A nagyméretű kiadvánnyal egyidőben egy kisebb, szűkebb terjedelmű könyvem is megjelent azonos témában, Budapest rajzban címmel. Köszönöm az Építészfórum híradását!

 

"Bartos Erika Budapest titkai című könyve páratlan ajándék. Az album egyesíti a tudományos igényességet a laikus olvasó tájékoztatásával, a történeti dokumentációt a szórakoztató irodalommal, az épületek szabatos leírását pedig saját rajzaival és olyan lenyűgöző felvételekkel illusztrálja, amelyeket az olvasó másutt még nem láthatott."
Dr. Meggyesi Tamás DSc. professzor emeritus, Ybl- és Széchenyi-díjas építészmérnök, az MTA doktora

"Különleges könyvet tart kezében az olvasó. Alkotójáról, számos nagysikerű gyerekkönyv szerzőjéről, Bartos Erikáról talán kevesen tudják, hogy diplomadíjjal végezte el a BME építész karát. Tehetségét, művészetét már a gyerekkönyveiben is megmutatta, most az idősebb korosztályoknak szóló impozáns könyvvel jelentkezik, amelyben elsődleges szerepet játszik a történeti építészet."
Dr. Krähling János PhD, egyetemi docens, a BME Építészmérnöki Kar Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanszékvezetője.

 


Címkék: építészet


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás