Jótékonysági árverés

2017-06-01

Szerző: Bartos Erika


Jótékonysági árverés keretében gyerekkönyv-illusztrációk kerülnek a kalapács alá, a licitálással pedig a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának, az Őrzők Alapítványnak a munkáját lehet támogatni.

  1. június 10. 19-21 óra, Magma Gallery, Petőfi utca 11.

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1845556075706332

A képek, melyekre licitálni lehet az alábbi oldalon tekinthetők meg, a kikiáltási árral: https://www.mutargy.com/aukciolista/meseaukcio-orzok-alapitvany

Nekem négy rajzom szerepel a képek között, három építészeti illusztráció mellett egy Bogyó és Babóca csoportkép, melyet kifejezetten erre az árverésre készítettem. A sorozat első kötetét 2004-ben írtam és rajzoltam, és ma is épp ugyanolyan módszerrel alkotok: szabadkézzel rajzolom a rajzokat, és számítógéppel végzem a színezést. Az évek során több külföldi megkeresést is kaptam a világ legkülönbözőbb tájairól. A sorozat mára több országban is megjelent, több nyelvre lefordították. A külföldi kiadásoknál mindig első kérdések között szerepel, hogy hány szereplője van a sorozatnak? Ez fontos információ a fordítók számára, mert a nevek alapvetően befolyásolják egy gyerekmese szeretetteljes kisugárzását. Már évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy egyszer készítek egy olyan rajzot, ahol a sorozat összes szereplője látható lesz. Ezt most végre megtettem, ennek az árverésnek az alkalmából. Ezen a képen a sorozat legtöbb szereplője feltűnik, kivéve néhány egészen ritkán felbukkanó figurát. Ez a kép még soha, sehol nem jelent meg.

(Ma sem tudnám pontosan megmondani, hány szereplője van a sorozatnak, de 70-80 körül lehet a teljes létszám.)


 

 

 Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel Megosztás